Moravský koláč makový

Hmotnost: 100g

Popis

Koláč se vyrábí tradiční ruční výrobou, obsahuje makovou náplň, nahoře je ozdobený půlkou švestky. Je posypaný máslovou drobenkou.

Energetické hodnoty

Ke stažení zde

Složení

PŠENIČNÁ mouka, pitná voda, zlepšující přípravek pro pečivo (cukr, LEPEK PŠENIČNÝ, syrovátka sušená [MLÉKO], mouka PŠENIČNÁ, sůl jedlá (sůl jedlá, jodičnan draselný), emulgátor E471, emulgátor E481, zahušťovadlo E412, emulgátor E472e, enzym [LEPEK], látka zlepšující mouku E300), máslo (MLÉKO), cukr, droždí, vaječná melanž (pasterovaná VAJEČNÁ melanž, regulátory kyselosti E260, E270, E325, jedlá sůl). Náplň1: 21 % maková náplň (směs (cukr, mák, bramborové vločky, modifikovaný bramborový škrob (arabská guma), kukuřičný škrob, kypřící látka (difosforečnany, uhličitany sodné, fosforečnany vápenaté), jedlá sůl, aroma, stabilizátor (síran vápenatý), PŠENIČNÝ škrob); pitná voda, strouhanka (PŠENIČNÁ mouka, pitná voda, vepřové sádlo, zlepšující přípravek do pečiva (PŠENIČNÁ mouka, PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ sladová mouka, sušený PŠENIČNÝ kvas (PŠENIČNÁ mouka, kvásek), látka zlepšující mouku E300, kvasnicový extrakt), droždí, jedlá sůl)), cukr, vanilinový cukr (cukr, PŠENIČNÝ škrob, ethylvanilin); Náplň2: 10 % maková náplň (směs (cukr, mák (min 41% na náplň, bramborové vločky, modifikovaný bramborový škrob (arabská guma), kukuřičný škrob, kypřící látka (difosforečnany, uhličitany sodné, fosforečnany vápenaté), jedlá sůl, aroma, stabilizátor (síran vápenatý), PŠENIČNÝ škrob); pitná voda, strouhanka (PŠENIČNÁ mouka, pitná voda, vepřové sádlo, zlepšující přípravek do pečiva (PŠENIČNÁ mouka, PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ sladová mouka, sušený PŠENIČNÝ kvas (PŠENIČNÁ mouka, kvásek), látka zlepšující mouku E300, kvasnicový extrakt), droždí, jedlá sůl)), cukr, vanilinový cukr (cukr, PŠENIČNÝ škrob, ethylvanilin)); švestka kompotovaná (švestky, pitná voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citrónová). Zdobení: drobenka (PŠENIČNÁ mouka, cukr, máslo (MLÉKO), vanilinový cukr (cukr, PŠENIČNÝ škrob, ethylvanilin); vaječná melanž (pasterovaná VAJEČNÁ melanž, regulátory kyselosti E260, E270, E325, jedlá sůl)